Jump to content

snteran

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by snteran

  1. Thanks for the info. I'm glad to see the two CMS systems we are planning to cover are running at TCH. If anyone is in the Portland, OR. area, you are welcome to come to the presentation. thanks, Sergio
  2. Thanks for the info HTH, I have visited opensourcecms.com, a lot of information and the Demos are cool. I just want to make sure I will be able to use them on TCH. No use learning how to build with Drupal or Joomla if they can't be used by TCH. I guess I was hoping for more of a confirmation that other users have been successful on hosting on TCH. As well as if there is a preference to one or the other.
  3. I cleaned up my code and made sure to use php 4.3 code and my page now works. thanks, Sergio
  4. Not sure where the correct section for my question is, please adjust location if needed. I belong to a PHP user group and next month we are going to be covering different CMS’s. I was wondering if there is a Preference for TCH or a good recommendation for a preferred CMS. The group is made up of a range of PHP users, some experts and some like myself, novice at best. I would prefer to go over an entry level CMS if there is such a thing. Currently on the list to cover: Drupal Mambo/Joomla Thanks, Sergio
  5. The login page keeps coming up with no errors. I am going to try to clean up some of the code and try a cleaner include page. And if that does not work, perhaps I can get some help on creating some better error handeling pages.
  6. I need to create a login page for admin use. I created this page and need help. Again, it works fine on my test box, but when I upload and change some of the includes, it does not work. I try not to use php 5 specific code, but not totally sure what is php 5 or php 4. Any help is greatly appreciated. <?php include_once('../conf/main.conf.php'); //session_start(); $lerrorMessage = null; ?> <?php $username = $_POST['username']; $password = $_POST['password']; $username = stripslashes($username); $password = stripslashes($password); if((!$username) || (!$password)){ if(!$username){ $uerrorMessage .="Please verify your username."; } if(!$password){ $perrorMessage .="Please verify your password."; } include 'login.php'; // Show the form again! /* End the error checking and if everything is ok, we'll move on to creating the user account */ exit(); // if the error checking has failed, we'll exit the script! } $password = md5($password); $handle = db_connect(); $db_selected = mysql_select_db('myvnyuol_myvnyuolloca', $handle); if (!$db_selected) { die ('Could not select database LOC: ' . mysql_error()); } // check if the user info validates the db $sql = mysql_query("SELECT * FROM writers WHERE username='$username' AND password='$password'"); if(!$sql){ $lerrorMessage .="Contact your system administrator, there is an access error."; exit; } include 'login_2.php'; $login_check = mysql_num_rows($sql); if($login_check > 0){ while($row = mysql_fetch_array($sql)){ foreach( $row AS $key => $val ){ $$key = stripslashes( $val ); } // Register some session variables! //session_register('username'); //$_SESSION['username'] = $username; header("Location: submit.html"); } } else { include 'login_2.php'; } ?> Basically I want the submit.html page to come up. After that, I'm sure I'll have more questions. The Submit page will be used to insert stories for the website. thanks for the help, Serge
  7. I will be adding some check functionality as soon as I get the email information correct. I add information to all my fields, but what I get in the email is just: "$first_name.$last_name.$email.$headline.$story_text" So, basically none of my post information is being entered. I must not be doing something right in my code. I don't know how to pass the information from the $_POST to my email. I need help with doing that part now. Thanks, Serge
  8. Thanks for the idea, I first added a print_r and it was printing the statement. Then I added the die and it died after the mail statement. so I altered my code and now my email is working. Yea! But it is not sending any real data. ><?php $first_name=$_POST['first_name']; $last_name=$_POST['last_name']; $email=$_POST['email']; $headline=$_POST['headline']; $story_text=$_POST['story_text']; error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', TRUE); $recipient = 'snteran@hotmail.com'; $subject = 'Mail Test'; $message = '$first_name.$last_name.$email.$headline.$story_text'; $headers = 'From: snteran@hotmail.com'."\r\n" .'Reply-To: snteran@hotmail.com'."\r\n"; if (mail($recipient, $subject, $message, $headers)) { echo 'Mail Sent'; } else { echo 'Mail NOT Sent'; } ?> The email is being sent, but I am getting "$first_name.$last_name.$email.$headline.$story_text" in my email. What do I have to do so the $_POST is added to each mail section? Thanks, Serge
  9. I was able to setup my Coppermine site very easy with the help of the tutorial on Coppermine. What I have not yet been able to figure out is how to replace the Coppermine logo with my own and also figure out to have all users photos go only to one section or album. I was able to figure out how to remove certain sections from the home page, but I don't want users to be able to creat new categories. I want all users uploads to go to one section. Thanks for the help, Serge
  10. Thanks for all the help. I got the mail to work, well the page does not error out. But I am not getting any emails from my testing. Not sure what is wrong. I tried the heredoc but I think I would like to tackle it this way first. I have an idea of the mail () function, I just can't seem to get it to work. ><?php //create short variable names $first_name=$_POST['first_name']; $last_name=$_POST['last_name']; $email=$_POST['email']; $headline=$_POST['headline']; $story_text=$_POST['story_text']; $first_name = stripslashes($first_name); $last_name = stripslashes($last_name); $email = stripslashes($email); { $subject = "Topic for website"; $message = "Topic from $first_name, $last_name, $email"; $story_text = "$story_text"; mail("snteran@hotmail.com", $subject, $message, $story_text, "From: MyWebSite<topic@locshareholders.com>nX-Mailer: PHP/" . phpversion()); echo ''; } ?> <html> <head> <title>Concerned Shareholders of L.O.C. - Submitted</title> </head> <body> <h3>Your story has been sent.</h3> <p>Thank your for you time.</p><br><br> <a href="http://locshareholders.com/index.php" class="morelink">Home</a> </body> </html> Thanks for the help, Serge
  11. Thanks for the suggestion of the valign ="top", unfortunetely I already had that in my <td> tag. The thing that is throwing me for a loop is that my index page is the same page for my home.php and news.php page. I am using a switch - case for the content section. ><tr> <td width="105px" valign="top"><?php include_once('common/left.php'); ?></td> <td valign="top"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" height="100%"> <tr> <td width="5px" bgcolor='#996633'> </td> <td width="10px"> </td> <td valign="top"><br><br> <?php switch ($requestedPage) { case 'news': include('content/news.php'); break; case 'ideas': include('content/submit.html'); break; default://home include('content/home.php'); break; } ?> </td> <td width="10px"> </td> <td width="5px" bgcolor='#996633'> </td> </tr> </table> </td> <td width="20px"> </td> </tr> <tr> <td> </td> <td bgcolor='#996633'><?php include_once('common/footer.php'); ?></td> <td> </td> </tr> Not sure why on the new.php page it works fine but not in the home.php page. thanks again, Serge
  12. Thanks for the help Don, I guess since I have never read any thing on the HEREDOC, I not sure what is going on. I added it to my code and still get an error. I'll try taking out the \n and see if that helps in my old code. Thanks, Sergio www.locshareholders.com BTW - on my site, the index page and the news page are in the same page, why is it that the header changes between those two pages. If you click on the news link and then click read more, you don't see a change, yet from the index - home page to index - news page there is a change on layout of header.php.
  13. Thanks for the advice, I just downloaded the zip file. Hopefully it is easy to configure and install. Any advice or concerns, please let me know. Thanks again, Serge
  14. I have not been able to figure what is wrong with my script. I was able to get it to work earlier and now I have added some additional stuff and the error occurs. I figure I would ask the pros. ><?php //create short variable names $first_name=$_POST['first_name']; $last_name=$_POST['last_name']; $email=$_POST['email']; $headline=$_POST['headline']; $story_text=$_POST['story_text']; $first_name = stripslashes($first_name); $last_name = stripslashes($last_name); $email = stripslashes($email); $toaddress = 'email@locshareholders.com'; $subject = 'Story from web site'; $mailcontent = 'First name: '.$first_name."\n" .'Last name: '.$last_email."\n" .'Guest email: '.$email."\n" .'Headline: '.$headline."\n" Line ->19 .'Story Text: '.$story_text."\n"; $fromaddress = 'From: webserver@example.com'; mail($toaddress, $subject, $mailcontent, $fromaddress); ?> <html> <head> <title>Concerned Shareholders of L.O.C. - Submitted</title> </head> <body> <h3>Your story has been sent.</h3> <p>Thank your for you time.</p><br><br> <a href="index.php" class="morelink">Home</a> Error - Parse error: parse error, unexpected '.' in /home/myvnyuol/public_html/submit_story.php on line 19 Thanks for the help.
  15. I wanted to add a gallery to my website but was not sure what tools TCH offers if any. I want to be able to show a group of pictures and then be able to click on an image to have it enlarge and have additional text covering the photo. Thanks, Serge
  16. You are the MAN!!!! Thanks David, no matter what anyone ever says - You are the Man. Gracias, Sergio
  17. thanks for the info David. I guess due to the fact that I am so new to this, I don't understand why everything works fine on my home test box, but after I upload to TCH, I am getting errors. My home enviornment is: Windows 2K pro PHP 5 MySQL 4.1 Thanks for your help, Serge Here is some more of my code in case it helps. Code from db_fns.php then my code from my news.php file:
  18. Of course now there is a new error associated with the mysql_fetch_assoc. Error: Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/myvnyuol/public_html/content/news.php on line 25 I'm not sure what this might mean but I'll visit php.net and see if I can't find any answers. Thanks, Serge
  19. Thank you everyone for the welcomes! I hope not to be such a nuisance as I begin learning how to implement a php site. David, you were right on! I guess there will be a lot of updating of my code. At least I will hopefully get a better understanding of what is actually happening. BTW Don – I used the connect string based off of the information given in the Cpanel DB section. So I was thinking it was more of a rights issue, but now that I know it was a coding issue, and even perhaps a PHP version issue. I’ll make all the needed changes. Thanks again, Serge A True Noobie!
  20. I am new to PHP and this is my first site using PHP. I created a website on my test site at home but when I uploaded to TCH, I am getting errors. My first major error is: Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/myvnyuol/public_html/content/news.php on line 23 Code: include_once('conf/main.conf.php'); $story = null; $page = null; $handle = db_connect(); $query = "select * from stories"; line 23 -> $result = $handle->query($query); while ($story = $result->fetch_assoc()) { echo '<table border="0" width="400">'; echo '<tr><td>'; // headline echo "<h2>{$story['headline']}</h2>"; Any Ideas? Thanks, Serge
×
×
  • Create New...