Jump to content
sifu

Mail Setup With Apple Mail Client

Recommended Posts

Hi TCH

 

I am setting up the mail for a new site and have setup the account in CPanel ok.

 

I am having trouble getting Apple Mail to connect via IMAP.

The identity of “boblo.tchmachines.com” cannot be verified.
An SSL error has occurred and a secure connection to the server cannot be made.

Initially I used the configuration script to setup my account, and got the error above so deleted the account and set it up manually, and get the same error.

 

Using Port 993.

 

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are trying to connect through SSL/TLS mode, please use the incoming and outgoing mail server as boblo.tchmachines.com instead of mail.YOURDOMAIN on your mail client.

 

I have now fixed the service SSL certificates for this server.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the fast reply Alex

 

It works now - it seems I had to trust the site certificate even though it was invalid.

 

Perhaps what you did sorted that out?

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for update.

 

The server was not having a valid certificate for the mail service before, hence you got the error. And yes, it was sorted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having similar troubles trying to add my tch imap mail account to Mac Mail (Yosemite).

 

I've manually input all the server and port details provided in cpanel/configure mail client/manual settings, but Mac Mail just shows an exclamation point and does not connect to the server.

 

My TCH account shows lando.tchmachines.com as incoming and outgoing server. (Another of my tch accounts uses saijo.tchmachines.com. I haven't tried to set that one up yet.)

 

I had no such troubles adding my tch accounts to Thunderbird on my previous Mac, so I wonder what the problem is here.

 

Do you have any suggestions?

 

Thanks!

Edited by slobjones

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have checked and confirmed there are no issues with the service ssls on the server lando. For the hosting account hosted on lando, please verify that you have the incoming and outgoing mail servers set to lando.tchmachines.com on the email client. If the issue persists, please open a ticket via our help desk with your domain name, email account logins and screenshots of your email client settings so that we can review it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...