Jump to content
sirius

Can Not Access Ip Address Through My Router - Works Fine Directly Conn

Recommended Posts

I can not find the answer - any ideas would be welcome!

 

Problem: I can not access one single TCH IP address, or any of the domains on that address, when I am connected through a router. Of course that is the address where most of my websites are located..

 

IP address in question and one domain on that address: 208.76.86.20 ichs.net

 

I get no access to the address via http, ping, ftp, email, nothing at all.

I can access the IP and domains address if I work through a proxy.

I can access the IP and domains when the computer is connected directly to the cable modem.

I replaced the router with one from a different company, same problem.

I have no access using a second computer on the same network, same problem.

I can access the domains and IP address when using my work computer, different location, different ISP.

I can access 208.76.86.21 and 208.76.86.19 (I assume TCH owns these addresses).

I am using windows XP, have tried ipconfig /flushdns

I have no access using a palm PDA through the router so probably is not windows problem.

 

Help? Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just checked at the neighbor's house, same ISP and brand of modem, different brand of computer and router. Worked fine..

Edited by sirius

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ip loads fine form here (Sweden).

 

I would open a ticket with the helpdesk and have them check so your ip is not blocked or something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, I do not think it is TCH problem. I can access the IP if I connect my computer directly to the modem. It is only blocked when I use a router for some reason. I am just hoping to find someone here with any kind of idea as to why this might happen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is strange especially if you have replaced the router with another one. I was going to say your ISP was blocking it but you say you can access it when not using the router. Have you gotten a new IP from your ISP? It could be your IP was firewalled at TCH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. I put in a help ticket, turns out Thamas and Bruce are right (thank you!). My IP was blocked by the server. Not sure why I could get access when the router was out of the circuit. Hopefully when I get home tonight all will be well.

Edited by sirius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your router has a MAC address that is unique to only your router. An ARP record has been assigned to that MAC address that basiclly binds an IP address to that router. When you removed the router from the mix, your ISP assigned you a new IP address. When you plug the router back into the mix you are re-assigned the old IP address. I hope that makes sense.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×