Jump to content

gorriedt

Members
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gorriedt

  1. Ahhh, awesome! Thanks for the news. I think I might be moving my work site over to TCH Dave
  2. Hey All, It's been a while since I posted on here...but I had a quick question. I made a bad decision to host my companies site on another hosting company (just for storage/cost reasons)...and low and behold, they have ridiculous IMAP/POP3 access restrictions (even though they offer UNLIMITED emails!). I know on shared hosting limited the number of connections is a must to maintain performance, but what are TCH's limits on connections (mostly per single IP address) on shared hosting...and do they increase with higher shared hosting plans? Thanks! Dave
  3. I do use that at work from time to time, and it works great in a pinch...but the main problem seems to be when I'm at home. I'm generally uploading video files which are around 20-50MB each. I'll get throught the first one, then I get the boot. I don't know if it's my actual ISP connection, because it always reaches the end of the file, then stalls or can't connect to the server. I also have a few clients that have the same issue (all on TCH servers) - they load large files (audio OMF and other large files) and have the same problems!
  4. Hey Everyone, So I'm about to go nuts with uploading files to my server. I am currently using Fetch and Transmit (which ever roll of the dice I feel like using!) - and I'm uploading 4-6 QTime or WMV files to my server, and it ALWAYS drops the connection, stalls, or just quits (probably because of a dropped connection). Anyone have ANY ideas as to why this would happen? Is there a way to figure it out? I'm mildly advanced in computers, so bring it! -Dave
  5. Hey All, I'm working on setting up a new CMS system, but unfortunately most of the support forum is in German! Not so good for me:) I'm having an issue and someone suggest that they had the same thing resolved by getting the hosting to "run php as cgi" - does anyone know what that means? The CMS system has a "files" folder that you can upload from the web interface differnt file types that you can then place within the CMS pages...but it's just giving me a wacky error. Ok, just wanted to see if anyone knew what "run php as cgi" means! Thanks! -Dave
  6. Hey All, Thanks for the tips! I wound up just getting a support ticket and posting the file on my server. It worked great, really wish I would have figured it out before! The best way was just to upgrade the old board to the new version, fairly painless! The only painful thing was realizing the DNS info was wonky for the first 48 hours, so one person would see the new site one minute, the next it would see the old site! Made those for fans of the band a little confused I'd say! Thanks again! -Dave
  7. Yeah, I think upgrading the old board then dumping the tables might be the best idea I can do...I just didn't know if there was a way to without all the hassle! Thanks for the idea! -Dave
  8. Hey Everyone, First off sorry for the bad spelling in the title (and post probably)...just woke up! Well, another day, another problem! As always thanks to all that help me out with my odd questions all the time! I have a new client that (of course) is switching their hosting over to TCH (I think I'm up to around 10 people who have "made the switch" now!!!), and they want to keep they're old phpbb board exactly the way it is. I know I can backup/restore the database but they are running the old version of the board, i've set up a test board at my site to see if I could transfer it all from a backup of their old board and I just get a timeout error (I think). I don't think the GZip version of the backup is quite working right either...because it says it uploads the file but nothing changes. It also says "GZip" disabled when you first login to the new version of PHPBB, so I'm guessing that's why! Is it possible that the database can be restored by sending the sql database to tech support? I've also tried to restore phpbb with myphpAdmin with fairly little sucess (strange issues appeared forever!). I took a look at the database structures and they seem similar...but they are big files (3MB of sql is a little drab to look at!). I just didn't know if anyone had any thoughts! Thanks! Dave
  9. Interesting. Those google folks sure do like to toy with people emotions...i mean site rankings. It's just crazy that every other search engine lists the site as #1 or top 3...I keep trying to come up with some sort of analogy model for my clients, like: Google is to search engins as ___________ is to __________. Know what I mean? I just need to fill in the blanks Thanks again for all the help! It look like my website just popped back into Google...so I would think the other page might hop back sometime soon, if not I might take out the dirty hidden text! -Dave
  10. Hmm, All very interesting stuff. I'll have to wait a week or so and see what happens. I'll see what I can do about the hidden text, if nothing happens by then. I think that might not be the cause, my homepage (davegorrie.com) is Post-Nuke, so I know there's no hidden text there. I tried to tell my clients that this stuff is "like magic!". Thanks again all...let me know if you can think of any other suggestions! -Dave
  11. Yeah, That's what I'm waiting for from the AOL gods...lucky that the guy that controls the page is a fan of the band...that always helps. I just thought there might have been something that I can do about the whole deal. It's tough to try and explain to clients how search engines work...and that they all don't really work the same way! The band is The Getaway Car - they're from Washington DC.
  12. Yeah, I know there's more to life than google...but just not too much! Just kidding of course. My main problem was with a bands website...they are being feature on AOL when members sign in, there's a nice blurb about them amongst all the crap they you get thrown at you. then there's a "find out more about the band" link and it just takes you to a google search with the bands name...but that's not so helpful anymore! kinda stinks, it is going live in a day or so and the site dropped off yesterday! -D
  13. Hey All, I'm trying to figure out why the google bot likes to come to my site quite often (almost 150 times this month already!)..but just stopped listing it! A few sites I have done (including my own personal site) were all ranked #1 by google just a week ago...not, nothing. But nothing has changed on the sites, still the same thing as it used to be, but now I'm not ranked at all...not even in the top 20! I'm still the same in yahoo, msn, excite...but just mr google! Let me know if you have any ideas! Thanks Dave
  14. It figures the first time I actually PAY for a script (I usually use GPL stuff!) it doesn't work! Go figure? Well, thanks again guys for all the help. You guys really are why this place is the "family" part of TCH. I'm sure I'll be back! -Dave
  15. Hey Bruce, Yeah, here's all they give me: File does not exist: /home/melanie/public_html/500.shtml Premature end of script headers: /home/melanie/public_html/cgi-bin/selectfile/saf_setup.cgi I guess I'm getting the 404 because I don't have a 500.shtml error page yet! 'Tis very odd! -Dave
  16. Hey Guys, Thanks for the quick response! I too have "dabbled" in it before, and I just can't figure this one out! I got the script from this site: PerlServices I've tried 2 or 3 different ftp programs (fetch, transport, and another one i can't remember!) and made sure the files were uploaded right...should I try uploading them through cpanel? -Dave
  17. Hey Folks... Well, I searched and searched for answers from other posts, but couldn't really seem to find any! It look like most of the people that had the same issues they're problems just disappeared! So here's what I've got going: I'm testing out a perl script, all I need to do is upload the files, change 1 line of code, and chmod. I've double checked that I'm uploading all *.cgi as ASCII and I know that I've chmod correctly! I also tried the trick of playing with the file in the Cpanel file editor and saving it to see if that helps, but I still get this error: File does not exist: /home/melanie/public_html/404.shtml File does not exist: /home/melanie/public_html/500.shtml Premature end of script headers: /home/melanie/public_html/cgi-bin/selectfile/saf_setup.cgi I also know that the path to perl is correct in the first line: #!/usr/bin/perl Is there anyone that can offer some help? I've installed dozens of scripts before without an issue...but this perl stuff is killing me! I feel slightly dumb now! Thanks everyone! Here's the web address to the script: http://gamblerealestategroup.com/cgi-bin/s...e/saf_setup.cgi I'll also attach an image of the cpanel file manager of the folder within the CGI-Bin -Dave
  18. I would have to agree. Dada mail is great. I'm a convert from multiple other mails scripts! It's very easy to set up and works great! -Dave
  19. Hey hey hey...alright now. I think I had a corrupted version during download. I also downloaded the "new" version of it and it seems to be working great...I think I found the answer to all my curses...I mean prayers Thanks again everyone for the help! Rock Sign
  20. Hmm...I'll give 'er a whirl in a little bit....thanks for all the help guys! -Dave
  21. Yeah, I actually double checked that last night as well...here is what I have done so far: 1)Uploaded all the files from the "mojo" folder (ASCII) into my /cgi-bin directory (still within the folder) 2) changed the variables in the config.pm to reflect my new password, location of files, sendmail location (which I know is usr/sbin/sendmail), and my folder where my list information is stored 3) Changed permission of mojo.cgi to 755, and then pointed my browser to the file (http://www.thegetawaycar.net/cgi-bin/mojo.cgi) Am I completely missing something? Do I need to retreive the page a special way because it's in my cgi-bin? Just checking, this is the first cgi program I've ever installed, but like I said I've installed hundreds of other scripts and done absolutely fine! Thanks again Mike for all the help.
  22. Hey man, Thanks again for the info, but I'm stumbling on the install of this thing. I've installed tons of scripts, and I can't quite seem to figure this one out! I've changed all of the variables to the correct paths (and re-changed them incase they were wrong), changed the mode of the cgi files, and uploaded everything to the cgi-bin on the server, but can't seem to get over the "500 eror"...any tricks to setting this Mojo up? It sounds great, but the whole "can't get it instaled" thing is killing me! Thanks! ps: I've searched the mojohelp website as well with no luck..
  23. Ah..beat me to it. If you still can't find it, it's always good to do a " find" in your code for that exact line. That should locate it right away. So on to my problems still...any easy way to send out a whole bunch emails from our webmail programs (horde, etc)? I think I tried pasting all of them into the BCC way...but it doesn't seem to have gone out? Ugh, mailing lists
  24. Hello all! I'm here and posting under what seems to be my last straw Mad!!! I create websites, mostly for bands...and what does a band want the most? That's right, a cool mailing list program that will send "purty" (to quote one of my clients) emails. I had some success with some previous programs but I really wanted a MIME encoded email sent out to everyone, so I discovered PHPlist (much thanks to those who had suggestions from my previous post ), but I seem to be stuck on some issues. I think my main problem is that the PHP scripts have a "timeout" on the server of somewhere around 30 seconds, so only 10% of my list gets the message...then it all goes down hill! I've tried (and tried) to set up a cron job, but I don't really think I know what I'm doing (based on the emails still not going out!)...so, would anyone know how to go about solving my dilema? Any ideas (or programs) that might be of interest. I really liked PHPlist because it is incredibley powerful...and easy enough for band people (a different breed really ) to use. I think I have also tried a CGI script, but also at a loss for knowledge of what I'm doing. As for me, I've kind of hacked my way into PHP, so I have a very basic understanding of what it is and how it works. I usually use scripts and just stare at the code...then it eventually makes sense. Very Matrix-esque on my part. Thanks again for anyone that can offer any advice! -Dave
×
×
  • Create New...