Jump to content


Photo

Dodosmail Error


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 ictus

ictus

    Family Friend

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 05 May 2007 - 04:33 AM

I'm trying to settup a basic form to capture quote requests by email, after reading some threads I choose to use Dodo, unfortunatly I can't get it to work.

I've uploaded the php file and the test.html, changed the email in the php as indicated, I fill out the form then get this error when I submit it:

DodosMail Error - the owner's server is experiencing techinical difficulties. Please email use to send your email.


Any ideas? and no I'm not technical ;)

#2 TCH-Andy

TCH-Andy

    Immediate Family

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 4,699 posts

Posted 05 May 2007 - 05:54 AM

Do you mean Dodos mail? Or Dada Mail (which is often talked about on these forums).

It sounds as if you have something wrong in the config. Can you let us know what you have set for the config info (blanking out any private data of course).
Andy Beckett
-----------------
Part of the TCH family since the beginnings of time.

#3 ictus

ictus

    Family Friend

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 05 May 2007 - 06:41 AM

Do you mean Dodos mail? Or Dada Mail (which is often talked about on these forums).

It sounds as if you have something wrong in the config. Can you let us know what you have set for the config info (blanking out any private data of course).



It is dodos mail

Found the problem, there's an extra # in the code before the your email = bit, I just removed that and it works perfectly.

I only spotted it when I went to copy it into here, silly me.

Thanks for the help.

#4 TCH-Thomas

TCH-Thomas

    Volunteer Moderator

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 14,908 posts

Posted 05 May 2007 - 06:59 AM

Im glad you found the problem. ;)

Thomas Jikrantz
Forum Moderator
TotalChoice Hosting, Inc.

Any links or suggestions for third party software/sites should be used at your own risk. My opinions and recommendations are not necessary those of TCH and TCH is not responsible.

As a Forum Moderator I can assist in answering many of your hosting related questions. However, I am unable to answer questions about specifics relating to your account such as billing and server related issues. Should you need assistance in these areas, please contact our Help Desk or our many other options. Another good place to find answers is with our help pages, tutorials and movie tutorials.
Web Hosting by Total Choice Web Hosting - 24/7 Help Desk


#5 ictus

ictus

    Family Friend

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 09 May 2007 - 01:49 PM

I may have found the problem, but I still can't get it to work.

I created a form, using dreamweaver, added dodoesmail.php as the action then unploaded it to test.

I get this error:

DodosMail Error - the required field is not filled.

Back


yet i haven't made any of the fields required, any ideas.

fiddling with the test form gives me the same result, so i don't know where the problem is.

#6 TCH-Don

TCH-Don

    Immediate Family

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 11,642 posts

Posted 09 May 2007 - 02:53 PM

Did you try the included test form to make sure its configured right?
Then modify it for your own use or use it as a template.

#7 ictus

ictus

    Family Friend

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 09 May 2007 - 05:02 PM

yep, the test form unmodified work fine, as soone as I make changes I get the error, it most be something daft I'm doing.

#8 TCH-Don

TCH-Don

    Immediate Family

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 11,642 posts

Posted 09 May 2007 - 05:07 PM

If I remember right, you need some of the things in the test form.
I would modify it and see how that goes.

#9 ictus

ictus

    Family Friend

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 10 May 2007 - 01:28 PM

I tried just editing the test.html.


as soon as I change a field name, such as message to address and test it it say required field message not filled in, and I can' find anywhere where the required fields are defined, even a search for 'message' reveals nothing.


In short i have lost my rag with this programme as it isn't very intuitive.

So are there any other I can use that don't charge for this privileged?

#10 TCH-Don

TCH-Don

    Immediate Family

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 11,642 posts

Posted 10 May 2007 - 08:21 PM

line 8 of the test form

<!-- these variables require customization -->


#11 ictus

ictus

    Family Friend

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Posted 11 May 2007 - 02:04 AM

Thankyou....


looks like something was wrong my end, fixed it now and found the bits I needed.

Edited by ictus, 11 May 2007 - 02:14 AM.


#12 TCH-Bruce

TCH-Bruce

    Volunteer Moderator

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 19,960 posts

Posted 11 May 2007 - 07:05 AM

Glad you got it sorted. :)

Bruce Richards
Forum Moderator
TotalChoice Hosting, Inc.
Webhosting by Total Choice Web Hosting - General Support Forum

I am a Forum Moderator. While I can assist in answering most of your hosting related questions, I am unable to answer questions about specifics relating to your account such as billing and server related issues. Should you need assistance in these areas, please contact our Help Desk or our many other options. Another good place to find answers is with our help pages, tutorials and movie tutorials.


#13 TCH-Don

TCH-Don

    Immediate Family

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 11,642 posts

Posted 11 May 2007 - 03:09 PM

You are welcome :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users