Jump to content


Photo

Cutesite Builder 4 Republishes Whole Site Again / Lost Connection


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Mario Gomes

Mario Gomes

    New To The Neighborhood

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 15 January 2016 - 07:04 PM

Hello,

              Hope someone in the know can help. I've used it for years for my website and I don't really want to change as I'm not HTML savvy .

What is happening to me is that all I wanted to do was add a few photos to my huge site and now when I try to publish it will says all of a sudden that you will overwrite entire site do you want to continue. I have no choice as the other choice is cancel so I can't get anything updated.

 

While overwriting the whole site there will suddenly happen an error uploading /connection. This can happen at anytime during uploading. 5 minutes and once right before it almost finished a half hour later. Very frustrating! What I want to know is there anything I can do to avoid it dropping in mid uploading? Is there anything configured at TCH server that can possibly cause this drop? (Time out flooding etc???).

 

 I want to keep the site like it is and don't want to start over with another program as I have about 150 webpages and 3552 photos.  

Any help really appreciated!

Thank-you!

 

Mario

 

Internet connection is fine.

Attached Files


Edited by Mario Gomes, 15 January 2016 - 07:05 PM.


#2 TCH-Bala

TCH-Bala

    Technical Support Manager

  • Staff
  • PipPipPipPip
  • 1,767 posts

Posted 15 January 2016 - 10:13 PM

Checking the server logs, I was not able to see any problems except  FTP sessions from your IP getting dropped due to inactivity.

 

Jan 15 18:09:53 matra pure-ftpd: (xxxxxxx@ip) [INFO] Timeout (no new data for 900 seconds)

Jan 15 21:52:20 matra pure-ftpd: (xxxxxxx@ip) [INFO] Timeout (no new data for 900 seconds)

 

(username and ip commented out from logs)

 

FTP server terminates sessions that do not show any activity for 15 minutes. This is something that we cannot change as you are hosted on a shared server.


Balakrishnan
Manager - Technical Support
TotalChoice Hosting, Inc.
http://www.totalchoicehosting.com

TCH Help Desk .. || .. TCH Blog

Posted Image

#3 Mario Gomes

Mario Gomes

    New To The Neighborhood

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 16 January 2016 - 01:43 AM

Thank-you for your help. Do you think that if I go in cpanel and erase all my files and then republish with ftp cutesite builder that it will work seeing as it will add activity by putting files and not just replacing stuff that is already there? 



#4 TCH-Bala

TCH-Bala

    Technical Support Manager

  • Staff
  • PipPipPipPip
  • 1,767 posts

Posted 16 January 2016 - 03:12 AM

Deleting the contents does not have any effect on your timeouts. Timeouts happen when the established session becomes idle. Connection becomes idle if the ftp session has finished uploading its batch of files or if there is a network issue between your system and server. 


Balakrishnan
Manager - Technical Support
TotalChoice Hosting, Inc.
http://www.totalchoicehosting.com

TCH Help Desk .. || .. TCH Blog

Posted Image

#5 Mario Gomes

Mario Gomes

    New To The Neighborhood

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 16 January 2016 - 10:17 AM

So I guess that basically I am stuck with paying for hosting that I can no longer do anything with? I have been a customer using it for so many years with this same program with no problems and now all of a sudden today nothing works? Will have to revise what to do and or ask other hosting companies what their situations are facing this type of problem. Thank-you for your help. 



#6 Mario Gomes

Mario Gomes

    New To The Neighborhood

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 17 January 2016 - 10:53 AM

Well after three days of thinking and trying different things I have finally solved my problem! Everything is back up and running. Thank-you for your input and for this wonderful forum.



#7 TCH-Thomas

TCH-Thomas

    Volunteer Moderator

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 15,169 posts

Posted 17 January 2016 - 10:56 AM

Would be insteresting to know, what was the problem? :)


Thomas Jikrantz
Forum Moderator
TotalChoice Hosting, Inc.

Any links or suggestions for third party software/sites should be used at your own risk. My opinions and recommendations are not necessary those of TCH and TCH is not responsible.

As a Forum Moderator I can assist in answering many of your hosting related questions. However, I am unable to answer questions about specifics relating to your account such as billing and server related issues. Should you need assistance in these areas, please contact our Help Desk or our many other options. Another good place to find answers is with our help pages, tutorials and movie tutorials.
Web Hosting by Total Choice Web Hosting - 24/7 Help Desk

#8 Mario Gomes

Mario Gomes

    New To The Neighborhood

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 18 January 2016 - 11:06 PM

Would be insteresting to know, what was the problem? :)

Don't know what the problem was but I re uploaded everything by doing it in several stages instead of one shot 175mb.

Now I can update just what I need no problem. If it happens again I'll have to do this same thing again. I'm just wondering what causes Cutesite builder to say that the site is being published to a different address than the last time which republishes entire site instead of just updating what I have added ( a photo or some text). Same server same webpage don't understand.


Edited by Mario Gomes, 18 January 2016 - 11:07 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users